Avui: 09:00-13:30 h , 16:30-20:00 h +34977830914 673844220 673844220
Temps de lectura 1 min.

En confinament passes un temps escàs a l'exterior, realitzes menys activitat física, destines més temps a activitats que requereixen la visió de prop, i estàs més exposat a les pantalles de tots els nostres dispositius.

Pel fet d'estar a casa, tens una menor exposició a al·lèrgens externs (pol·len, aires condicionats...), però major a al·lèrgens domèstics (com la pols), cosa que pot incidir en els efectes negatius de les al·lèrgies relacionades.

Fer servir col·liris per combatre els símptomes de les al·lèrgies és una alternativa, però recorda que ressequen els ulls, per la qual cosa és convenient convinar-los amb col·liris hidratants.

Alhora, durant el temps de confinament, el nostre temps professional i el d'oci es concentra en gran mesura en els nostres dispositius i les seves pantalles: vídeotrucades de feina i amb la família o amics, classes online per a fer exercici, veure sèries i pel·lícules a mode d'entreteniment, ...

Com influeix això a la teva vista?

Efectes confinament a la vista

LA IMPORTÀNCIA DE LA LLUM 

La majoria de les pantalles dels dispositius t'exposa a la controvertida llum blava. L'emet també el sol de manera natural i està relacionada amb el cansament ocular i els danys a la retina. També té implicacions amb disfuncions en hormones com la melatonina i transtorns de la son i la dismunució del reflex del parpelleig, el que comporta sequetat ocular.


MESURES PREVENTIVES

  • Limita el temps d'exposició a pantalles
  • Fes descansos periòdics
  • Fes servir filtres reflectants blaus
  • Fes servir filtres grocs
  • Millora la higiene de la son
  • Posa en mode nit els aparells electrònics

COM AJUDAR A LA MEVA SALUT OCULAR DURANT EL CONFINAMENT?

Per pal·liar l'ús intensiu de pantalles que el confinament pot implicar, comptes amb una sèrie de pautes que poden ajudar-te a cuidar els teus ulls i compensar el seu esforç extra.

Per exemple, és recomamable que utilitzis ulleres en lloc de lents de contacte durant aquest temps, procura que la vista descansi de les activitats de prop, i mantingues en tot moment una correcte higiene ocular.

A continuació et detallem aquestes i altres pautes que t'ajudaran a mantenir la vista en forma durant la quarantena. 

Consells bona salut de la vista 

Preu