Avui: 09:00-13:30 h +34977830914 673844220 673844220
Temps de lectura 1 min.

Els peus tenen molt protagonisme al teu dia a dia, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS)  fem 10.000 passos de mitjana diàriament. Tot i això, són un dels grans oblidats de la cura del cos, i es calcula que el 50 % de la població adulta pateix algun dolor als peus al llarg de la vida.

Però, malgrat que és un mal que probablement hagis patit alguna vegada, no se li acostuma a donar importància fins que realment suposa un problema. Incorporar els peus a la teva rutina d'higiene i seguir uns tips senzills t'ajudarà a evitar que el mal de peus enteli el teu dia a dia, t'expliquem com.

PER QUÈ EM FAN ELS PEUS?

En el mal de peus poden afectar diferents elements, alguns dels quals són:

  • El tipus de petjada i la forma del peu. Per exemple, si no recolzes bé el peu o aquest té alguna deformitat són factors que podran contribuir que et facin mal.
  • Si tens excés de pes, ja que estàs carregant els peus diàriament d'un pes extra.
  • El tipus de calçat que fas servir. Sabates que t'estrenyin massa, amb excessiu taló i, fins i tot, molt planes, repercutiran en la salut dels teus peus.
  • El tipus de superfície per on camines. Depèn de com sigui el terreny pel qual acostumes a caminar, podrà influir que aparegui el mal de peus.

CONSELLS PER PREVENIR EL MAL DE PEUS

A més, tingues en compte que els peus poden fer mal de diferents formes. Depenent de quina part et faci mal parlarem d'una afecció o d'una altra. Per exemple, si et fa mal la part del davant pots patir ungles encarnades o galindons, si és la part mitjana potser sigui artrosi a l'empenya, i si és la del darrere pot tractar-se de fascitis plantar, entre d'altres.

Per evitar arribar a aquest punt, no et perdis els consells per aplicar al teu dia a dia i prevenir el mal de peus que t'explica la farmacèutica i experta en ortopèdia, Clara Pérez-Bonfils al següent vídeo. 

A més, no oblidis mantenir una higiene correcta, sempre fonamental per prevenir infeccions.

Comença a posar en pràctica aquestes cures diàries i consulta a la teva farmàcia com a primer pas. Perquè, sempre és millor preveneir que curar, també en qüestió de peus.

Preu